OBEZBIJEDITE PLANINSKI ČIST VAZDUH U VAŠEM DOMU DIŠITE BEZBJEDNO I ZDRAVO

THERAPY AIR® iON
Inovativni prečišćivač i jonizator zraka

Tehnološki superioran prečišćivač i jonizator zraka sa hi-tech sistemom filtriranja efikasno eliminiše 99,99% zagađivača u zatvorenom prostoru.

THERAPY AIR® iON
Inovativni prečišćivač i jonizator zraka

Zepter International je razvio Therapy Air® iOn inovativni višefunkcionalni aparat za prečišćavanje zraka koji vam može pomoći da vašem domu obezbijedite čist zrak.

Po ocijeni njemačkih stručnjaka Experten Testen, 7 godina zaredom proglašen za najbolji prečišćivač zraka na globanlnom tržištu (2016-2022).

Certifikati:
Prvo mesto za najbolji preciscivac vazduha Therapy Air iOn GUI sertifikat Nemačka 2020 - Therapy Air iOn uklanja najsitnije čestice iz vazduha uključujući finu prašinu, bakterije i viruse Sertifikovan da ispunjava naučne zahteve za eliminaciju alergena. RoHS sertifikat o usaglašenosti CE - proizvod u skladu sa smernicama EU i odgovarajućim evropskim normama

Zašto je Therapy Air iOn najbolji prečišćivač zraka?

Stručnjaci kompanije Zepter International iskoristili su efikasnost specijalnih filtera, kao i karakteristike i ulogu negativnih jona i kreirali jedinstveni prečišćivač zraka.

therapy air preciscivac vazduha

PREČIŠĆIVAČ ZRAKA

HEPA filter sa prevlakom od organskog antibakterijskog materijala (tiabendazol) i supstanci protiv buđi uklanja zagađivače u zatvorenom prostoru.

OSVJEŽIVAČ ZRAKA

Specijalni filter za osvježavanje zraka eliminiše štetne gasove i miris hrane ili cigareta. U potpunosti uklanja otrovne gasove, kao što su isparljiva organska jedinjenja (toluen, benzol, ksilen, stiren), formaldehid, amonijak, acetaldehid i sirćetna kiselina (osim ugljen dioksida i ugljen monoksida).

JONIZATOR ZRAKA- GENERATOR NEGATIVNIH JONA

U turbo režimu rada, prečišćivač zraka i jonizator Zepter Therapy Air® iOn proizvodi oko 1.320.000 jona po 1 cm3, što predstavlja dvostruko veću količinu jona od one koja se nalazi u zraku najzdravijem okruženju, kao što je, na primjer, zrak oko velikih vodopada.

ANTIVIRUSNO, ANTIBAKTERIJSKO, ANTIALERGIJSKO DEJSTVO

Zaštitni antialergijski filter sadrži srebro/apatit i antibakterijsko sredstvo, koji efikasno uništavaju bakterije i Legionellu bacillus. Ekstrakt lista ginko bilobe uklanja alergenske materijale, viruse i bakterije. Naučno je potvrđeno i certifikovano (GUI certifikat,Njemačka 2020) da Therapy Air iOn uklanja najsitnije čestice iz zraka uključujući finu prašinu, bakterije i viruse – naročito one koji se prenose kapljičnim putem kao što je SARS-CoV-2, odnosno korona virus.

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA IZRADE I SAVREMEN DIZAJN

Senzor zagađenosti zraka pokazuje kvalitet zraka u relanom vremenu. 4 brzina prečišćavanja + turbo režim rada omogućava efikasno uklanjanje većih količina prašine i neprijatnih mirisa za vrlo kratko vrijeme. Tih rad bez buke. Jednostavno održavanje.

6 NIVOA FILTRIRANJA ZRAKA

1 – Antistatički filter
2 – Antibakterijski filter
3 – Hepa Filter
4 – Antialergijski filter
5 – Filter sa aktivnim ugljem
6 – Generator negativnih jona

Detaljnije o filterima za prečišćivač zraka Therapy Air iOn

Specifikacije Therapy Air® iOn uređaja

Prikaži više
ŠIFRA PROIZVODAPWC-570
NAZIV PROIZVODA Therapy Air® iOn
BRUTO TEŽINA (KG)10.8
NETO TEŽINA (KG)8.8
PROIZVOĐAČHOME ART & SALES SERVICES AG, SIHLEGGSTRASSE 23, 8832 WOLLERAU - ŠVAJCARSKA
DIMENZIJE54.4 x 18.1 x 51 cm
SNAGA 47 W
NAPON 220 V-240V - 50HZ/60HZ
SIGURNOSNA KLASAII
KABL ZA STRUJUNije odvojiv
METOD PREČIŠĆAVANJAAntistatički filter, antibakterijski filter, HEPA filter, anti-alergijski filter, filter sa aktivnim ugljem
EFIKASNOST UKLANJANJA GASOVANH3 - 91%; CH3CHO – 95%; CH3COOH – 99,9%
POVRŠINA PROSTORA 26 m2 (ACPH 5x) 130 m2 (ACPH 1x)
PROIZVODNJA NEGATIVNIH JONA1 236 000 jona/cm3
METOD ZAŠTITEPrekidač strujnog kola
Proizvodnja ozona<0,002%
JAČINA BUKEMinimum 21db - maksimum 46 db
MAKSIMALAN KAPACITET PROČIŠĆAVANJA6,05 m3/min 363,3 m3/h
MAKSIMALNI PROTOK ZRAKA (M3 / MIN)5.8
PROIZVEDENO UKoreja
GARANCIJA5 godina (Zakonska garancija - 5 godina odgovornosti Prodavca za saobraznost robe Ugovoru)
CERIFIKATI / DEKLARACIJECE izjava o usaglašenosti za električnu opremu Izjava o usaglašenosti prema Direktivi 2004/108/EC za elektromagnetnu kompatibilnost; Izjava o usaglašenosti prema Direktivi 2006/95/EC za "Niski napon"; Izjava o usaglašenosti prema Direktivi 2002/95/EC (RoHS) za zabranu upotrebe određenih opasnih materija u električnoj i elektronskoj opremi.

Kome je namijenjen ZEPTER Therapy Air® iOn?

Osobama koje borave u prostorijama koje su izložene duhanskom dimu. HEPA filter eliminiše najsitnije čestice prašine i duhanski dim.

Osobama koje imaju kućne ljubimce (pse, mačke) – (Elektrostatički predfilter) uklanja krupnije čestice kao i dlake od kućnih ljubimaca.

Osobama koje imaju alergijske reakcije na polen ili na kućnu prašinu – HEPA filter klase H13 uklanja 99,995% čestica iz zraka, kao što su: prašina, polen, spore buđi, čestice dima, izlučevine grinja.

Osobama u gradskim i industrijskim mjestima koje su izložene velikoj koncentraciji tzv. PM čestica i gdje su prisutna isparljiva organska jedinjenja (toluen, benzol, ksilen, stiren), formaldehid, amonijak, acetaldehid, sirćetna kiselina (osim ugljen dioksida i ugljen monoksida).

Porodicama sa malom djecom. Aparat za prečišćavanje zraka Therapy Air iOn ima mogućnost podešavanja na režim rada za djecu gdje se brzina cirkulacije zraka smanjuje kako djeci ne bi bilo hladno. Zaštitni antialergijski filter izrađen je od mješavine srebra, minerala apatita i antibakterijskog sredstva koje izuzetno efikasno eliminiše bakteriju Legionella (Legionella bacillus), koja je posebno opasna za bebe.

Rekreativcima ili profesionalnim sportistima koji vježbaju u zatvorenom prostoru. Prečišćivač zraka Therapy Air iOn može da obezbijedi 220.000 jona po 1 cm3, što predstavlja dvostruko veću količinu jona od one koja se nalazi u zraku najzdravijem okruženju.

Prečišćivač zraka Zepter Therapy Air iOn ublažava simptome osobama koje boluju od astme ili imaju respiratorne tegobe. Antialergijski filter sadrži ekstrakt lišća ginko bilobe, koji je veoma efikasan u liječenju astme, bolesti pluća i problema sa krvotokom. Takođe, eliminiše uzročnike alergija, viruse gripa i bakterije.

Superioran Jonizator Zraka

Stručnjaci kompanije Zepter International iskoristili su efikasnost specijalnih filtera, kao i karakteristike i ulogu negativnih jona i kreirali jedinstveni uređaj za prečišćavanje zraka.

Negativni joni mogu da neutrališu pozitivne jone i njihovo loše dejstvo na ljudski organizam tako što ponovo uspostavljaju balans bioenergetskih polja i dovode do poboljšanja svih tjelesnih funkcija i nivoa energije.

Generator negativnih jona

U turbo režimu jonizator zraka Therapy Air iOn proizvodi oko 1.236.000 negativnih jona po cm3 stvarajući relaksirajuću mikroklimu, čime se vaš dom ili radni prostor pretvara u „zračnu banju“.

Ovakav ambijent sa visokom koncetracijom negativnih jona se sreće samo u prirodi – pored rijeka, vodopada, jezera, mora, u šumama i na planinama… upravo na mjestima gdje se osjećate najbolje i najzdravije.

Naručite Zepter Therapy Air® iON i dišite zdravo i bezbjedno!

Maloprodajna cijena uređаја već od 850€.

Pozovite nas odmah i iskoristite ekskluzivno sniženje 18% + mogućnost dodatnog popusta za pravna lica!
Cijena na sniženju 697EUR.
Ušteda 153EUR.

Za više informacija pozvati korisničku podršku:
+387 62 018 131

Ne čekajte viruse i zagađenje, obezbjedite planinski čist zrak u Vašem domu već danas!

Mogućnost plaćanja na rate, pouzećem, platnom karticom (Unicredit Bank Visa clasic kartica 12 mjeseci, Raiffeisen bank Shoping kartica 12 rata, Intesa San Paolo Bank 12 rata, American expres 6 rata)

Naručite pouzećem
Pozovite nas
therapy air ion uredjaji (crni i belii)

  Novo u ponudi

  Therapy Air® Smart

  Iskustva korisnika

  Razmišljala sam o tome šta reći i koje su reči dovoljne da opišu korisnost Therapy Air aparata Zepter kompanije....I nisam ih našla.. Instruktorka sam yoge i vodim zdrav život gdje je prvi uslov čist zrak koji udišemo. To sebi obezbjeđujem pomoću Therapy Air koji svakome preporučujem. Prezadovoljna!

  Marijana Bosnjakovic
  Marijana Bosnjakovic Dr.phil.Spec.politikologije religije

  Sjajan aparat. Ozbiljan i pouzdan, prevazišao je očekivanja. Našu dnevnu sobu, prostoriju u kojoj svi puše, gdje je posebno nezgodno zimi kada se prozori rijeđe otvaraju, je pretvorio u vazdušnu banju! Ni sami nismo vjerovali da konačno nema mirisa duhana u vazduhu, zidovima, namještaju...

  Miroljub G.
  Miroljub G. inzenjer elektrotehnike

  Od kada koristim Zepterov prečišćivač vazduha Therapy Air® iOn bolje spavam, oči mi više nisu natečene i crvene, miris duhana u kući je nestao. Sve preporuke!

  female placeholder
  Ticijana Crnkovic ekonomista