6-STEPENI SISTEM FILTRIRANJA ZRAKA

Set filtera za prečišćivač zraka Therapy Air iOn

Set filtera čine 2 antibakterijska filtera, HEPA filter, antialergijski i filter od aktivnog uglja.

U setu se ne nalazi statički filter koji se ne mijenja već ga je potrebno obrisati svake 3-4 nedjelje. Redovna cijena seta filtera je 110,50 EUR.

Članstvom u Club Live 100 možete ostvariti popust.

Therapy Air iOn filteri

Set filtera za prečišćivač zraka Therapy Air iOn

filter-blue

Princip rada Therapy Air iOn uređaja

Princip rada Therapy Air iOn uredjaja

Therapy Air ion je moćan aparat za prečišćavanjezraka koji se sastoji se od petostepenog sistema filtriranja.

 

Snažan ventilator usisava zrak iz prostorjije i usmjerava u filter. Sistem za prečiščavanje zraka sastoji se od 5 različitih filtera. Svaki od tih filtera uklanja različite zagađivače iz zraka:

 

Antistatički filterje elektrostatički predfilter. On uklanja velike čestice prašine, plesni, dlačica, peruti i dlaka kućnih ljubimaca.

 

Zatim je tu antibakterijski filter koji uklanja preostale čestice prašine zajedno sa bakterijama većim od jednog mikrona.

 

Hepa filter temeljno uklanja najsitnije čestice prašine i dima cigareta.

 

Antialergijski filter koji sadrži mješavinu srebra i apatita(antibakterijskog agensa) posebno je uspješan u uklanjanju bakterije Legionele, koja je posebno opasna za bebe.

 

Konačno, kao peti nivo filtriranja tu je filter sa aktivnim ugljem. Zahvaljujući velikoj moći upijanja, ovaj filter sa aktivnim ugljem uspješno uklanja mirise hrane, otrovne gasove, neprijatne mirise.

 

Pročišćeni zrak ulazi u sljedeću i najvažniju fazu a to je obogaćivanje zraka negativnim jonima. Uz stepen vlage od  55%, na temperaturi od 24 celzijusa, u turbo načinu radaTherapy Air iOn generiše 1.236 000 negtativnih jona po centrimetru kubnom.

Filteri

Antistaticki filter

Antistatički filter

(Elektrostatički predfilter) uklanja krupnije čestice prašine, buđ, perut, dlake od kućnih ljubimaca itd.

Antibakterijski filter

Antibakterijski filter

(Srednji filter) uklanja preostale sitne čestice prašine, bakterije veće od 1 mikrona, polen i sl. i istovremeno služi kao zaštita susjednog HEPA filtera

HEPA filter

Hepa

Naš HEPA filter klase H13 uklanja 99,995% čestica iz zraka, kao što su: prašina, polen, spore buđi, čestice dima, izlučevine grinja, pa čak i gasove koji nastaju prilikom upotrebe kamina i izduvne gasove od automobila

Antialergijski filter

Antialergijski filter

(Ag zaštitni antialergijski filter) izrađen je od mješavine srebra, minerala apatita i antibakterijskog sredstva koje izuzetno efikasno eliminiše bakteriju Legionella (Legionella bacillus), koja je posebno opasna za bebe. Filter sadrži ekstrakt lišća ginko bilobe, koji je veoma efikasan u lječenju astme, bolesti pluća i problema sa krvotokom. Takođe, eliminiše uzročnike alergija, viruse gripa i bakterije

Filter od aktivnog uglja

Filter od aktivnog uglja

Filter sa aktivnim ugljem sa osvježavajućim dejstvom) – zahvaljujući velikoj sposobnosti apsorpcije, eliminiše neprijatne mirise hrane, otrovne gasove i druge mirise.

Set Filtera - Tehnički detalji

ŠIFRA PROIZVODAPWC-570-49
NAZIV PROIZVODASet filtera za Therapy Air iOn
PRIMENASet filtera za uređaj Therapy Air iON PWC-570 Godišnji paket
BRUTO TEŽINA (KG)1.98
NETO TEŽINA (KG) 1.2
PROIZVODJAČHOME ART & SALES SERVICES AG, SIHLEGGSTRASSE 23, 8832 WOLLERAU – ŠVAJCARSKA
SASTAV 2 x Antibakterijski filter 1 x HEPA filter 1 x Anti-alergijski filter 1 x Filter sa aktivnim ugljem Napomena: Filteri imaju zaštitni film. Pre upotrebe ga uklonite
PROIZVEDENO UKoreja
GARANCIJANema - potrošni materijal